• Нямате любими обяви.

Списък с любими:0 oбяви

Вход

Тихомир Колев – от хоби в стойностна кауза

Коледа наближава, а по това време на годината винаги се случват чудеса. Днес обаче ще ви запознаем с човек, който твори чудеса през цялата година, а не само по Коледа. Той не чака децата да предадат списъка си с желания на белобрадия старец, а просто сбъдва мечтите им. Неговото име е Тихомир Колев. Той възстановява и ремонтира велосипеди, които предоставя безвъзмездно на деца и младежи в затруднено положение, които не биха могли да си ги позволят сами. На 5-ти декември 2021 година получи плакет „Доброволец на годината“ за делата си – ремонт на колелета за младежите от Центъра за настаняване от семеен тип на деца без увреждания. Всичко това се случва почти тихомълком, защото той го прави заради доброто си сърце, а не поради желание за публичност. Въпреки това Тихомир се съгласи да сподели с читателите ни какво го е подтикнало да се заеме с прекрасното си дело. Повече по темата прочетете в интервюто.

 

Разговорът води Оля Недялкова

1. Разкажи ни малко за себе си.

 На 27 години съм, казвам се Тихомир Колев и съм роден  в гр. Габрово. Хобито ми е да практикувам планинско колоездене и да се занимавам с ремонт на велосипеди.

 

2. Как започна всичко? Какво роди идеята да помагаш на децата в затруднено положение?

Всичко започна от страстта ми към велосипедите. Когато реставрирам стар велосипед и му давам нов живот, изпитвам удовлетворение. Така реших да направя една инициатива, в която всеки, който притежава такъв стар и ненужен велосипед, вместо да го захвърля или да го предава за скрап, може да ми го даде и аз от своя страна да го реставрирам и да го подаря на деца, които нямат възможност да притежават нов велосипед.

 

 3. Отделяш от личното си време. Колко средно ти отнема реставрацията на един велосипед?

 Лично на мен реставрацията на един велосипед ми отнема няколко седмици.

 

4. Имаш фейсбук страница, чрез която набираш съмишленици, които да дарят стари велосипеди за каузата. Отзовават ли се достатъчно хора?

 Да! За щастие се отзовават доста хора, които наистина се радват, че техните стари и непотребни за тях колелета ще се превърнат в чудесен подарък за някого и че ще го направят щастлив.

 

 5. Колко деца си успял да зарадваш досега и какво получаваш самият ти от всичко това?

 Към този момент са подарени два велосипеда, но още два чакат да зарадват други дечица. Също така очаквам много скоро още няколко велосипеда да бъдат подарени от старите им собственици. Аз получавам чувство за пълноценност и удовлетворение, че съм успял да направя някого щастлив.

 

6. Сбъдваш много детски мечти. А твоята каква е?

 Дълъг и щастлив живот заобиколен от любими хора, както си е и в момента.

Линк към Facebook страницата на Тихомир Колев.

Предишна публикация
Никол Калева: Под повърхността се крие съкровищница от мисли, емоции, копнежи и мечти.
Следваща публикация
Най-краткият път на писмата до Дядо Коледа минава през Фермерски базар „ОТ БГ“

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.