• Нямате любими обяви.

Списък с любими:0 oбяви

Вход

Дряново и Трявна със съвместно участие на най-голямото международно туристическо изложение у нас

Най-голямото Международно туристическо изложение у нас „ВАКАНЦИЯ И СПА ЕКСПО“ 2023 вече чука на вратата, а подготовката за неговото провеждане тече с пълна сила. 39-то издание на мащабната борса ще се проведе в периода от 15 до 17 февруари включително в залите на Интер Експо Център – София и обещава богата програма, полезни съпътстващи събития и стотици посетители от близо и далеч. 

След като през 2022 година Община Трявна за първи път участва съвместно с Община Дряново и се открои с единствения на изложението дървен щанд, тази година двата града отново залагат на общо представяне.

„Изключително се радвам, че отново може да представим Трявна и Дряново заедно на подобна борса, която е най-голямата туристическа такава у нас. С колегите работим много добре и това ще е поредния съвместен проект, който реализираме за развитие на туризма в двете дестинации. Разбира се, тази година сме надградили общото ни представяне, с което искаме да се представим по възможно най-добрия начин и да привлечем колкото се може повече посетители! Пожелавам ни успех и благодаря на всички за усилията!“ сподели кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева.

Дървеният щанд, тази година, ще бъде открит с обособен кът за снимки пред един от туристическите винили, представящ забележителностите и историята на двата града. И тъй като февруари е месеца на любовта и виното, комплимент за посетителите на място ще бъде чаша с напитката на боговете от избите на винарна „Чукара“ – Трявна.

По време на тридневното туристическо изложение, българските и чуждестранни гости ще могат да се запознаят отблизо с предстоящи културни и спортни събития в двете общини, нови атракции, места за настаняване, туристически забележителности и пр. Мотото на съвместното участие – „Трявна и Дряново – История, сгушена в Балкана“ ще бъде нагледно представено и от рекламни видеоклипове за двата града, които ще бъдат излъчвани на място.

„Открай време възрожденският ни край се слави с един от най-автентичните и характерни занаяти – дърворезбата, чиито тънкости, и тази година, ще бъдат демонстрирани от майстор Антон Николов – дърводелец към Специализирания музей за резбарско и зографско изкуство в Трявна, за което искрено благодаря!“ допълва още кметът на Община Трявна.

„ВАКАНЦИЯ И СПА ЕКСПО“ 2023 ще се проведе под мотото „Динамика и доверие!“. Мащабното събитие се организира от Прим Експо и се провежда под егидата на Министерството на туризма. 

XXIX издание на международната борса ще събере под един покрив представители на туристическия бранш и съпътстващите индустрии, за да представи разнообразни продукти, дестинации, програми и оферти пред професионалисти и широка публика, подчертават организаторите. 

По време на изложението посетителите ще могат да се запознаят с широка гама от продукти, както от България, така и от редица дестинации, като Испания, Румъния, Малдиви и др. За първи път се представят туроператори и доставчици на услуги и продукти за туризма от Литва, Мавриций и Перу. Както и в предишни години, компании и туристически региони от Гърция, Сърбия и Турция проявяват силен интерес към ВАКАНЦИЯ & СПА. Сегментът Travel Tech отново е силно представен, благодарение на новите хотелски софтуерни решения, платежни услуги, тенденции и иновации.

ВАКАНЦИЯ & СПА 2023 ще бъде домакин на редица панелни дискусии, представяне на продукти и интервюта с експерти, които споделят идеи и търсят решения по актуални теми и проблеми в сектора.

Всички отворени събития ще бъдат достъпни и онлайн на holidayfair-sofia.com и urboapp.com, благодарение на технологичния партньор на ВАКАНЦИЯ & СПА – URBO STUDIO.

Предишна публикация
Факелно шествие по случай 150-ата годишнина от гибелта на Левски
Следваща публикация
В Габрово ще бъде осветено знамето на XIV Младежки гвардейски отряд

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.