• Нямате любими обяви.

Списък с любими:0 oбяви

Вход

Да поговорим за музика със семейство Талеви

 

Разговорът води Елена Влаева

 

Представете ни се накратко

ВаняВаня Талева- Магистър „Поп и джаз пеене“ от НМА“ Панчо Владигеров“- гр. София. Вокален изпълнител и вокален педагог в МШ“ Звезди в аванс“. Щастливо омъжена.

РадославРадослав Талев , щастливо женен китарист, преподавател и композитор.

 

Кога започна вашата любов с музиката

ВаняМоже би е генетично заложено. Майка ми знаеше безброй песни и винаги ми пееше, когато бях малка. Продължава да пее и сега.:) Дядо ми свиреше на цигулка. Водеха ме на концерти. Музиката винаги е присъствала в дома ни.

РадославЛюбовта към музиката винаги се появява в ранна детска възраст. Важното е тя да не угасва и да стане цел и мечта. Още на 9 -10 – годишна възраст чувствах , че искам музиката да е моята професия.

 

А тази по между ви?

ВаняВ Музикалната Академия. Там се запознахме и тази среща предопредели житейския ми път, защото трябваше да избирам между музика и математика!!! Но любовта и музиката надделяха.:)

РадославС Ваня се срещнахме в музикалната академия в София и от тогава сме заедно, както се казва „в добро и лошо”.

 

Животът ви прилича ли на песен и ако да, коя е тя?

ВаняЖивотът ни е по-скоро „букет от песни“- по една за всяко настроение и ситуация. Но аз лично имам две любими, които Радослав написа. „Ще бъда там“ ( винаги до теб) и “ Angels of love”. С втората звъни телефонът ми.:)

РадославЖивотът се разделя на различни етапи и с годините се оформя един плейлист от песни. Радвам се ,че тематиката на песните от моя живот е свързана с любов и отдаденост !

 

Имате ли любима сцена? А любима публика?

ВаняВсеки артист обожава Голямата сцена- красиви декори, светлини, професионално озвучаване, сценография. Имали сме шанса да се изявяваме на много такива сцени.

Хората с грейнали очи, отворени сърца и усмихнати лица. Това е любимата ни публика в България и навсякъде по света, където сме били.

РадославМисля ,че въпросите за любима сцена и публика може да се обединят. Били сме на многобройни сцени в България и чужбина, но като че ли в последните години пловдивската сцена и публика ми допадат много. Разбира се габровската публика и зала”Възраждане” са ми любими!

 

От години споделяте общ дом и обща работа, това не е ли доста сложно?

ВаняЗа много хора дори е невъзможно. Но ние сме Рак и Овен- безкрайно различни и в същото време еднакви в чувствата и в мислите си. Учим се един от друг, стараем се да се преоткриваме и по този начин, допълвайки се, „рисуваме нашата обща картина“. Стремим се да е цветна.:)

РадославХората имат различни характери и потребности. Радвам се,че ние с Ваня харесваме да споделяме общ дом, обща работа, общи цели. Винаги можем да си кажем това което ни притеснява и затруднява с най – малки подробности и знам ,че ще бъда разбран и ще имам безусловна подкрепа. Супер е ,че нашият син избра същата професия и така си помагаме и споделяме пълноценно, съпричастни сме към проблемите на всеки един от семейството!

 

Как приемате успеха на Криско?

ВаняВсеки родител желае да види детето си щастливо и реализирано. Радваме се, че с много труд и инициативност успява да сбъдва мечтите си. Винаги сме го подкрепяли и се гордеем с постиженията му. Дойде времето, когато ние се учим от него и вече никой не казва „ Синът на Талеви“ , а по-скоро „ Родителите на Криско“.

Радослав – На 18 – годишна възраст Криско замина като студент в София с един лаптоп, силна амбиция и големи мечти. Гордея се ,че без протекции, без помощ в жестоката среда на музикалния бизнес, съвсем сам, Криско успя да стане водещия изпълнител, композитор и продуцент на България. Големи възможности, силна амбиция и хъс, много труд и постоянство, това са качествата, които проявява Криско, за да е това, което е. А това е повод за благодарност и радост на нас, неговите родители!

 

На какво искате да научите децата, с които работите?

ВаняВ Школата децата идват да се учат да свирят и да пеят. Знаем колко е отговорно да работиш с подрастващи и даваме максимума от своите знания и умения за тяхното развитие в тази посока. Но знаем също, колко е важен за децата личният пример и се радваме , когато виждаме как „попиват“ качества като труд, постоянство, дисциплина, емпатия и работа в екип. Разбира се, това няма как да се случи без подкрепата на техните родители. Затова на всеки наш концерт благодарим на децата за положените усилия, на родителите и на публиката, която ни вдъхновява.

РадославВ децата, които обучавам, искам да възпитам любов към музиката ,която да ги води и стимулира по дългия път на усвояването и усъвършенстването на китарата. Разбира се, да са упорити и да имат желание за успех, както и да радват тези, които ги слушат.

А внуците?

Ваня Те са още малки. На този етап се стараем с игри, песни, книжки и мнооого любов да им дадем знания за заобикалящия ги свят. Да са любопитни , да не се отказват, ако им е трудно, да обичат и да щуреят на воля. Сега им е времето! 😉

РадославНашите малки внучета искам да ги науча усмивките да са винаги на лицата им, да умеят да се радват на всичко , което ги заобикаля и да знаят ,че доброто побеждава. А също така да предизвикаме в тях силна любов към музиката чрез песни , танци и забавление.

 

Предишна публикация
Дарования и постижения – Григор Свиленов Станчев
Следваща публикация
Виртуален приемен ден на кмета на Община Трявна

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.