• Нямате любими обяви.

Списък с любими:0 oбяви

Вход

Конкурс за послание с до седем думи, обявява Областна администрация-Габрово

Конкурс за послание с до седем думи, обявява Областна администрация-Габрово. В надпреварата могат да участват всички жители на областта без възрастови ограничения. Предложенията се приемат в срок до 20 февруари 2023 г.на електронна поща: pr@gb.government.bg .

Най-доброто послание ще бъде изпратено за гравиране на мраморна плоча, изобразяваща картата на България, в Роженските поляни, където ще бъде изграден 111-метров пилон, от които ще се спуска българското национално знаме. Той ще е най-високият в Европейския съюз, като ще бъде издигнат на надморска височина от 1430 м. Така трибагреникът ще се вижда от километри разстояние. В основата на пилона, на мраморна плоча с картата на България, ще бъдат гравирани 28 послания от всички административни области в страната. Всяко послание ще бъде изписано на картата на мястото на съответната област, от която идва.

За изграждането на пилона стартира Национална дарителска кампания „България заслужава“ под патронажа на президента на Република България Румен Радев. Проектът ще се реализира изцяло с дарения на родолюбиви българи, както и със съдействието на държавните и местни власти.

Очакваме Вашите послания с до седем думи до 20 февруари 2023 г. на pr@gb.government.bg. Предложенията следва да бъдат придружени с информация за автора (три имена, адрес/ел. адрес и телефонен номер). Кратките текстове ще бъдат оценявани от жури в състав : Савина Цонева, директор на Регионалната библиотека “Априлов – Палаузов”, Иван Христов, директор на Исторически музей – Дряново и съосновател на онлайн платформата “Тетрадката”, и д-р Богдан Андреев- главен уредник в РИМ- Габрово. Класираното на първо място послание ще бъде изпратено за гравиране на мраморната плоча, изобразяваща картата на България, а авторът му ще бъде награден.

Предишна публикация
Община Трявана е големият победител в националния конкурс „Нестле за живей активно“
Следваща публикация
Симона Петкова подписа с швейцарския отбор „Аарау“

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.