• Нямате любими обяви.

Списък с любими:0 oбяви

Вход

Как Дряново се готви да отбележи 150 г. от гибелта на Васил Левски

На 18 юли 2022 г., рождената дата на Апостола на свободата, кметът Трифон Панчев беше избран за председател на инициативния комитет в Дряново за отбелязване на 150 г. от гибелта на Васил Левски. Съвместно с Общинския комитет „Васил Левски“, представители на Историческия музей, СУ „Максим Райкович“, ПГИ „Рачо Стоянов“ и ДГ „Детелина“ беше утвърдена програма с множество събития, посветени на годишнината.

Над 30 деца и ученици от ДГ „Детелина“, СУ „Максим Райкович“ и ПГИ „Рачо Стоянов“ са се включили със свои произведения в конкурсите за стихотворение, разказ, есе и за постер или рисунка преди Нова година. Те ще бъдат оценени от жури и отличени в навечерието на годишнината.
Приемат се заявления за конкурса за рецитаторско майстроство – срокът е 5 февруари, а конкурсът ще се проведе на 17-ти.
През февруари в Икономовата къща ще бъде представена документална изложба на музей „Васил Левски“ – Ловеч.
На 13 февруари е предвидено Общо събрание на Общинския комитет „Васил Левски“.
На 16 февруари в Исторически музей – Дряново ще гостува Иван Лалев, който ще представи своята книга „Васил Левски. Отвъд митовете, легендите и заблудите“ (2020, изд. „Персей“). Той е историк, музеен специалист и директор (1991-2013) на Регионалния исторически музей в Ловеч. Изследва проблемите на Българското възраждане, както и делото на Васил Левски.
На 18 февруари ще бъде отслужена заупокойна молитва, след която ще се проведе общоградското поклонение пред паметника на Апостола в град Дряново.
Предишна публикация
Община Трявна и Фондация „Четири лапи“ стартират съвместен проект за намаляване на бездомните кучета
Следваща публикация
В МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ ще бъде представена изложбата „Тоновете на живота“

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.