• Нямате любими обяви.

Списък с любими:0 oбяви

Вход

Габровската галерия кани жени художници за Националната изложба „Пролетен салон”

Художествена галерия „Христо Цокев” организира за пета поредна година Националната изложба за съвременно изкуство „Пролетен салон”. В изложбата могат да участват жени художници от страната, които ще представят творчеството си. Съорганизатор на събитието е Съюзът на българските художници. То ще бъде открито на 10 март 2023 г. от 13.30 часа в галерията в Габрово.

Представените творби трябва да са авторски, да не са участвали в други национални изложби и да са собственост на художника. До участие се допускат произведения на свободна тема в различни жанрове и стилове – живопис, графика и скулптура. Няма ограничения към художничките в избора им на техника, материал, размери. Всеки автор може да представи две творби, като попълни заявка за участие. Формулярът може да се изтегли от сайта на ХГ „Христо Цокев” в секция „Национална изложба „Пролетен салон”.

Произведенията се изпращат на адреса на галерията. Крайният срок за получаването им е 28 февруари 2023 г. Разходите по транспортирането до художествения музей и обратно се поемат от участниците.                                Специализирано жури ще определи селектирането на творбите и наградите. Първата награда е на стойност 1 000 лв., втората е 800 лв., а третата – участие в пленера по живопис „Боженци 2023“. Първите две наградени творби остават във фонда на Художествена галерия „Христо Цокев”.

Закриването на Националната изложба „Пролетен салон” ще бъде на 11 май 2023 г.

Предишна публикация
Музей „Етър“ стана част от световната молиноложка общност
Следваща публикация
Севлиево ще има нова техника за почистване на улици и паркове

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.