• Нямате любими обяви.

Списък с любими:0 oбяви

Вход

В Габрово стартират прожекции на най-доброто българско и световно късо кино

На 11 януари от 18:00 „Кинематограф“ стартира прожекции на най-доброто българско и световно късо кино в Габрово, в партньорство с Галерия „Орловска 10“, Музея на хумора и сатирата, и с подкрепата на Национален фонд култура, Zoya.bg и Vremetodnes.bg.

Акцентът на програмата е премиерата на филма „Книга за хората“ (2021), дело на режисьора и сценарист Владислав Лаков. Страниците на тази история, които се разгръщат на прага между семплата действителност и магическия реализъм, ще ви пренесат през последната седмица от летния стаж в затънтеното родно село на библиотекарката Славина (Моника Иванова), чиито вяра и идеализъм ще бъдат поставени под сериозно изпитание. Тя ще трябва да се изправи срещу Димитрова (Ирен Кривошиева) – директорката на местната библиотека, която въплъщава в своя образ заслепението и корупцията, както на идеологията, така и на целия бюрократичен механизъм. Филмът е свеж и забавен поглед върху литературата като светиня на индивидуалността и силния характер.

Още пет заглавия ще бъдат представени, сред които филми от България, САЩ, Русия, Израел и Канада. Обединяващият мотив между тях е книгата, но всеки един представя своя прочит върху темата – от романтичната притча, осмисляща живота, през заплетените семейни взаимоотношения в гоненето на литературен успех, до грубата реалност на официалния документ.

Още може да прочетете оттук.

 

източник

Предишна публикация
15 отбора от Габрово, Севлиево и Трявна ще вземат участие в 29-я традиционен турнир по футбол на малки врати за Купата на Община Габрово
Следваща публикация
След тригодишно прекъсване: фолклорният фестивал „Дух жив – корен здрав“ се завръща в Трявна

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.